Η Εταιρεία

Μετά από σχεδόν πέντε δεκαετίες, η ASPIS έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους επεξεργαστές φρούτων στην Ελλάδα.

Ποιοι είμαστε

Στην ΑΣΠΙΣ παράγουμε χυμούς φρούτων και πουρέδες από μεγάλη ποικιλία φρούτων, αρώματα φρούτων και έλαια, παρασκευάσματα φρούτων και κονσερβοποιημένα προϊόντα. Τα υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα μας υποστηρίζουν μεγάλο αριθμό γνωστών και αναγνωρισμένων ιδιωτικών εμπορικών σημάτων και σούπερ μάρκετς.

Όλα αυτά τα χρόνια, με σκληρή δουλειά και δέσμευση, κατορθώνουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος μας είναι να επεκταθεί η γκάμα των προϊόντων μας και να φτάσουμε σε κάθε νέα αγορά που δεν είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε μέχρι σήμερα.

Διαθέτουμε μονάδες επεξεργασίας σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η πρώτη βρίσκεται στην πόλη του Άργους στην περιοχή της Αργολίδας στη Νότια Ελλάδα όπου επεξεργαζόμαστε εσπεριδοειδή και πυνηνόκαρπα φρούτα και λαχανικά που παράγουν χυμούς και πουρέ, αρώματα και έλαια εσπεριδοειδών, παρασκευάσματα φρούτων και μείγματα. Στο εργοστάσιό μας στο Άργος, παράγουμε επίσης ζωοτροφές που προέρχονται από υπολείμματα φλοιού εσπεριδοειδών.

Η δεύτερη μονάδα επεξεργασίας βρίσκεται στην Ειρηνούπολη Ημαθίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπου επεξεργαζόμαστε πυρηνόκαρπα φρούτα και λαχανικά, παρασκευάζουμε χυμούς και πουρέ, αρώματα, παρασκευάσματα φρούτων και μείγματα. Στο εργοστάσιό μας στο Βορρά παράγουμε επίσης προϊόντα από χυμούς φρούτων και λαχανικών με ιδιωτική ετικέτα σε συσκευασίες Tetrapak καθώς και μισόκαρπα φρούτα, φέτες ή κύβους σε κονσέρβες ή ασηπτικά βαρέλια.

Προϊόντα

Παράγουμε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα φρούτων υψηλής ποιότητας, καταφέρνουμε να εξυπηρετούμε τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρισμένους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η γκάμα προϊόντων μας στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών και προσδοκιών των πελατών μας, παρέχοντας εξατομικευμένη και ποιοτική εμπειρία, παραδίδοντας πάντα τα σωστά προϊόντα και υπηρεσίες την κατάλληλη στιγμή.

Πολτοί + Συμπυκνώματα + Χυμοί

Οι χυμοί και πολτοί φρούτων προέρχονται από το βρώσιμο τμήμα του φρούτου, το οποίο είναι υγιές, ώριμο και φρέσκο ​​και έχει το χαρακτηριστικό χρώμα και γεύση του καρπού από το οποίο προέρχεται.

Ο συμπυκνωμένος χυμός ή πολτός φρούτων παράγεται από χυμό ή πολτό φρούτων με τη φυσική μείωση της περιεκτικότητας του νερού, διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά των φρούτων.

Συσκευασία
Χύμα, Παγωμένο βαρέλι, Aσηπτικό βαρέλι, Ασηπτική σακούλα σε κουτί ( Bag-in-box) 10-1000L, Ασηπτική σακούλα σε επαναχρησιμοποιούμενο περιέκτη, Ασηπτική σακούλα σε χαρτοκιβώτιο 1000L

Ασηπτικά Κομμάτια Φρούτων

Τα προϊόντα προέρχονται από τα βρώσιμα μέρη των καρπών.

Για τα εσπεριδοειδή, η πούλπα ή τα καρποκύτταρα λαμβάνονται από το ενδοκάρπιο. Για τα πυρηνόκαρπα, το προϊόν λαμβάνεται έπειτα από αφαίρεση του πυρήνα, αποφλοίωση και κοπή του φρούτα σε μισόκαρπα, φέτες ή κύβους πολλών μεγεθών.

Τα προϊόντα συσκευάζονται με ή χωρίς προσθήκη σιροπιού.

Συσκευασία
Aσηπτικό βαρέλι, Ασηπτική σακούλα σε κουτί ( Bag-in-box) 10-1000L, Ασηπτική σακούλα σε επαναχρησιμοποιούμενο περιέκτη, Ασηπτική σακούλα σε χαρτοκιβώτιο 1000L

Κονσερβοποιημένα Φρούτα

Η εταιρεία μας παράγει κονσερβοποιημένα προϊόντα από πυρηνόκαρπα φρούτα, ροδάκινα και βερίκοκα, σε διάφορα μεγέθη (μισά, φέτες, κύβους), είδη σιροπιού (βαρύ, ελαφρύ κ.α.) ή χυμό και ποιότητες (Standard, Good Standard, Choice, Fancy).

Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα μας αποτελούνται από υγιή και ακέραια φρούτα, τα οποία παρασκευάζονται από φρεσκοκομμένα και κατάλληλης ωρίμανσης φρούτα που προέρχονται από την ελληνική επικράτεια.

Καπάκι
Απλό (std), Easy Open (e/o)

Συσκευασία
Τα προϊόντα διατίθενται σε διάφορα μεγέθη κουτιών- A2 ½ (1kg), A9 (3kg), A10 (3kg), A12 (5kg) κ.α.

Έλαια + Αρώματα

Τα έλαια εσπεριδοειδών είναι αιθέρια έλαια που παράγονται από τα κύτταρα που βρίσκονται εντός του φλοιού των φρούτων. Τα έλαια εξάγονται κατά την παραγωγή χυμών εσπεριδοειδών με τη μέθοδο της φυγοκέντρησης.

Με τη μέθοδο παραγωγής της ψυχρής πίεσης, τα αιθέρια έλαια διατηρούν όλη τη γεύση, το άρωμά και τη θρεπτική τους αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές στον τομέα των καλλυντικών και της βιομηχανίας τροφίμων.

Αρώματα και έλαια εξάγονται κατά τη διάρκεια των κύριων παραγωγικών μας διαδικασιών παραγωγής χυμών και πολτών φρούτων.

Συσκευασία
Χύμα ή σε μεταλλικά βαρέλια

Co-Packing

Η εταιρεία μας προσφέρει την πλήρωση και τη συσκευασία ποτών σε ιδιωτική ετικέτα.

Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία των μηχανημάτων πλήρωσης, έχουμε τη δυνατότητα να συσκευάζουμε τα προϊόντα μας με μια πλήρως εγκεκριμένη από το ISO διαδικασία σύμφωνα με τις ακριβείς προδιαγραφές (co-packing) των πελατών μας σε ασηπτικά TetraPak®.

Η συνεχής δέσμευσή μας στην ποιότητα, σε συνδυασμό με την υψηλή παραγωγική μας ικανότητα, καθώς και τη γνώση και την τεχνογνωσία που προκύπτει από την εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στον τομέα της παραγωγής χυμών, μας επιτρέπουν να συσκευάζουμε υψηλής ποιότητας και κερδοφόρα προϊόντα για τους πελάτες μας.

Συσκευασία
1L, 750ml, 330ml, 250ml, 200ml

Ζωοτροφές

Η εταιρεία μας, με την πολυετή εμπειρία στην παραγωγή τροφίμων και με γνώμονα την αξιοποίηση των πρώτων υλών, την βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία, έχει προχωρήσει στην παραγωγή προϊόντων ζωοτροφής.

Οι ζωοτροφές μας παράγονται από την επεξεργασία των φλοιών και της πούλπας εσπεριδοειδών με διαφορετικές διαδικασίες, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών μας.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και τη διασύνδεση της παραγωγής ασφαλών ζωοτροφών με την παραγωγή ασφαλών τροφίμων, παρέχουμε προϊόντα ζωοτροφών υψηλής ενεργειακής και διατροφικής αξίας.

• Ενσίρωμα εσπεριδοειδών
• Μελάσα εσπεριδοειδών
• Πέλλετς (σφαιρίδια) αποξηραμένης φλοίδας εσπεριδοειδών
• Φλοίδα Εσπεριδοειδών Ανεπεξέργαστη

Συσκευασία
Big Bag (1t), Big bag (500kg), χύμα, IBC tank, βαρέλι (260kg)

Πρώτες Ύλες Bιοαερίου

Η εταιρεία μας, μέσω των παραγωγικών της διαδικασιών, έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη διαχείριση των πρώτων υλών αλλά και των προϊόντων της, είναι σε θέση να παρέχει μια σειρά πρώτων υλών για την παραγωγή βιοαερίου.

• Μελάσα εσπεριδοειδών
• Ενσίρωμα εσπεριδοειδών
• Φλοίδα Εσπεριδοειδών και Άλλων Φρούτων Ανεπεξέργαστη

Συσκευασία
Χύμα

Ποιότητα και Aσφάλεια Tροφίμων

Το ολοκληρωμένο μας Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων εξασφαλίζει την ανώτερη ποιότητα σε ό, τι κάνουμε και υποστηρίζει τη βασική δέσμευσή μας να παράγουμε και να παραδίδουμε υγιεινά, ασφαλή και νόμιμα τρόφιμα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες ποιότητας των πελατών μας σε όλο τον κόσμο.

Για να επιτευχθεί αυτό, είναι ζωτικής σημασίας για όλους μας να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες, τις οδηγίες και τα πρότυπα που διέπουν το σύστημα ποιότητας μας. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε τη συνέπεια μας με τις κανονιστικές απαιτήσεις, τις προσδοκίες των πελατών μας και τους στόχους της εταιρείας μας.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Ένα από τα πιο πολύτιμα στοιχεία μας είναι το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης.

Η ομάδα μας αναλαμβάνει να ικανοποιήσει τον κύριο στόχο της Εταιρείας, δηλαδή την επίτευξη άριστης ποιότητας σε όλα τα προϊόντα μας. Βελτιώνοντας τα υπάρχοντα και αναπτύσσοντας νέα καταφέρνουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών μας.

Σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στον τομέα των χυμών φρούτων και της κονσερβοποιίας μας καθιστούν ικανούς μέσω της χρήσης προηγμένης τεχνολογίας να βελτιώνουμε συνεχώς την παραγωγική μας απόδοση και να αναπτύσσουμε καινοτόμα προϊόντα στην επεξεργασία τροφίμων.

Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης συνεργάζεται με πανεπιστήμια, ινστιτούτα και άλλες εταιρείες και οργανισμούς. Η ομάδα μας συμμετείχε επίσης στην ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ σε συναφείς δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων.

Οι Άνθρωποί μας

Οι άνθρωποι μας ... η κινητήρια δύναμη μας.

Οι άνθρωποί μας είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημά μας και η επένδυσή του σε αυτές θεωρείται ως επένδυση για τις μελλοντικές και μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας μας.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Να κινητοποιήσουμε, να ενδυναμώσουμε και να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη του λαού μας. Να εργαστούμε μαζί ως ομάδα για να ικανοποιήσουμε τους στόχους και τις απαιτήσεις της εταιρείας μας.

Η υγεία και η ασφάλεια στο εργασιακό μας περιβάλλον είναι θεμελιώδης αξία της εταιρείας μας. Όλες οι δραστηριότητες μας αποσκοπούν στη διασφάλιση των συνθηκών εργασίας και υγείας, την πρόληψη ατυχημάτων και την ενθάρρυνση της συνεργασίας όλων των εργαζομένων για το σκοπό αυτό.

Η εταιρεία παρακολουθεί και εφαρμόζει ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, καθώς και διεθνείς καλές πρακτικές για τη μείωση των κινδύνων που σχετίζονται με την εργασία.

Διεξάγουμε τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο που θα προστατεύει τους φυσικούς πόρους και θα ελαχιστοποιεί τις δυσμενείς επιπτώσεις ή τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων, τοων εργολάβων, των πελατών και την κοινότητά μας.

Επί πολλά χρόνια, είμαστε μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SEDEX (Προμήθεια Ηθικής Ανταλλαγής Προμηθευτών).

Ο οργανισμός SEDEX ασχολείται με τη βελτίωση των πρακτικών που σχετίζονται με δεοντολογικές και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Όλοι οι χώροι παραγωγής μας ελέγχονται από οργανισμούς πιστοποίησης τρίτων μερών στο σύστημα ελέγχου SMETA-4, με εξαιρετικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας στις αξίες και τις πολιτικές μας.

Το σύστημα ελέγχου 4-πυλώνων SMETA περιλαμβάνει τα εξής:

 • Όροι εργασίας και πρότυπα
 • Υγεία και ασφάλεια εργασίας
 • Επιχειρηματικές πρακτικές και ακεραιότητα
 • Περιβάλλον

Βιωσιμότητα

Όλες οι βασικές αξίες της ASPIS περιλαμβάνουν ένα βιώσιμο πλαίσιο.
Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για μια αειφόρο ανάπτυξη που θα ικανοποιεί τις σημερινές ανάγκες χωρίς να μειώνεται η ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες.

Προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας, οργανώσαμε τη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα σύμφωνα με το μοντέλο των τριών πυλώνων:
Άνθρωποι - Περιβάλλον - Επίδοση

Το μοντέλο ενέχει τις πολιτικές, τις υποχρεώσεις και τις δράσεις μας σε αυτούς τους πυλώνες, οι οποίοι προγραμματίζονται, παρακολουθούνται, μετριούνται και ελέγχονται καθ 'όλη τη διάρκεια των εργασιών μας και αναθεωρούνται κάθε χρόνο.

Το μοντέλο αυτό ενσωματώνεται και διαρθρώνεται με βάση τις γενικές αρχές που διέπουν τα διεθνή πλαίσια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (UDHR) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), των κατευθυντήριων γραμμών της Εκτίμησης της Αειφορίας του Αγροτουρισμού SAE, SEDEX, SMETA 4-pillar, ISO 14001 και άλλα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα.

Άνθρωποι - Περιβάλλον - Επίδοση

Άνθρωποι

 • Αναγνωρίζοντας την αξία των ανθρώπων μας στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας
 • Προστατεύοντας τα δικαιώματα του ανθρώπου όπως διέπεται από τα διεθνή πλαίσια για τα ανθρώπινα δικαιώματα (UDHR) και (ΔΟΕ)
 • Δημιουργία χώρου εργασίας που εκτιμά την ποικιλομορφία και τη βελτίωση της παραγωγικότητας
 • Παροχή ασφαλούς και υγιεινού χώρου εργασίας
 • Προώθηση ευκαιριών βελτίωσης των εργαζομένων μέσω κατάρτισης
 • Συνεργασία με τους προμηθευτές για καλύτερες περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις
 • Βοηθώντας τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας
 • Συνεργαζόμενοι δίκαια με εθνικές και διεθνείς αρχές και κυβερνητικούς φορείς
 • Επενδύοντας και συμβάλλοντας στις τοπικές κοινωνίες μας
 • Εφαρμογή δεοντολογικών επιχειρηματικών πρακτικών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού

Περιβάλλον

 • Καθορισμός μετρήσιμων στόχων για τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις
 • Βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού
 • Μείωση των καυσίμων που χρησιμοποιούνται στις δραστηριότητές μας
 • Αύξηση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας και μείωση των επιπτώσεων
 • Υποστήριξη και προώθηση της βιώσιμης γεωργίας
 • Μείωση των αποβλήτων συσκευασίας και των λειτουργικών αποβλήτων
 • Αύξηση του ποσοστού επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης

Επίδοση

 • Βελτίωση της οικονομικής απόδοσης της εταιρείας
 • Συνεχής προώθηση και βελτίωση της εταιρικής διoίκησης μας
 • Αυστηρή εφαρμογή του επενδυτικού μας προγράμματος
 • Αυστηρή εφαρμογή των επιχειρηματικών και οικονομικών μας στόχων
 • Οδηγώντας μέσα από τους στόχους καινοτομίας και ανάπτυξης προϊόντων μας
 • Πλήρης συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και τις νομικές απαιτήσεις
 • Πλήρης συμμόρφωση με τις εσωτερικές μας διαδικασίες, τις πολιτικές και απαιτήσεις της εταιρείας

Συνεργασίες και Συμμετοχές

Υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και υλοποίηση της πρωτοβουλίας εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του χυμού φρούτων (Fruit juice CSR initiative) της Eυρωπαϊκής 'Eνωσης Xυμών Φρούτων (AIJN), η οποία έχει συσταθεί ειδικά για τη βιομηχανία χυμών.

Είμαστε ευθυγραμμισμένοι με τον κώδικα δεοντολογίας του AIJN. Το σχέδιο δράσης της ΕΚΕ για τους χυμούς φρούτων βασίζεται σε 6 αρχές, βασισμένες στις Επιχειρηματικές Αρχές των Παγκόσμιων Συμφώνων για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FABs) των Ηνωμένων Εθνών.

Συμμετέχουμε και ακολουθούμε το πλαίσιο της SEDEX (Supplier Ethical Data Exchange), μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είναι αφιερωμένος στην προώθηση βελτιώσεων σε δεοντολογικές και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Όλοι οι χώροι παραγωγής μας ελέγχονται βάσει του συστήματος ελέγχου SMETA-4-pillar σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, τις επιχειρηματικές πρακτικές και την ακεραιότητα και το περιβάλλον.

Συμμετέχουμε στο Σύστημα Εθελοντικού Ελέγχου (VCS) της SGF International και ελεγχόμαστε ετησίως για να επιβεβαιώσουμε τη συμμόρφωση με τους Κανονισμούς και τα Βιομηχανικά Πρότυπα για τα τρόφιμα (AIJN / CoP) και τους κανόνες του Συστήματος Ελέγχου σε θέματα Αειφορίας, Ασφάλειας, Υγιεινής, Αυθεντικότητας , Ιχνηλασιμότητας και Επισήμανσης.

Συμμετέχουμε στο ECOVADIS, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει αξιολογήσεις και καρτέλες προόδου εταιρκής κοινωνικής ευθύνης. Με τον τρόπο αυτό αξιολογούμαστε και αποκτάμε ένα πιστοποιητικό βασισμένο σε μεθοδολογία που καλύπτει 21 κριτήρια σε τέσσερα θέματα: περιβάλλον, πρακτικές δίκαιης εργασίας, ηθική /δίκαιες επιχειρηματικές πρακτικές και αλυσίδα εφοδιασμού.

Είμαστε μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, μια πρωτοβουλία μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή και την εμπορία συσκευασμένων προϊόντων, με στόχο την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της νομικής υποχρέωσής τους για την ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασίας που προέρχονται από τα προϊόντα τους, στο πλαίσιο της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ανακοινώσεις

Just wrapped up an incredible EXCEL4MED progress meeting in the scenic backdrop of Malta!

Our first video has been published on our YouTube page!

EXCEL4MED at a glance!

Κυκλική οικονομία στα Καλύτερά της

50 χρόνια ASPIS

Τέλος παραγωγικής σεζόν ροδακίνου 2020

Βοήθεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία στον Έβρο

Anuga 2019

Συμμετοχή σε ημερίδα για την διαχείριση επικίνδυνων ουσιών

Επίσκεψη του τοπικού κοινοβουλίου της κομητείας Machakos της Κένυας

IFU Workshop & Visit

SIAG 2019

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ Α.Ε.

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ ΑΕ

Επικοινωνία

Ελληνική Βιομηχανία Χυμών Κ. Δέδες ΑΣΠΙΣ ΑΕ.

Εργοστάσιο Άργους - Έδρα:

4ο Χμ Εθνικής Οδού Άργους - Κορίνθου
212 00 Άργος
Τηλ: 2751 0 28000
Fax: 2751 0 66022

Εργοστάσιο Ζερβοχωρίου:

590 34 Ζερβοχώρι - Ημαθία
Τηλ: 2332 3 03100
Fax: 2332 0 47273

Ε-mail:

info@aspis.gr

× ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η Εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ BIOMHXANIA XΥΜΩΝ -ΑΣΠΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κ. ΔΕΔΕΣ» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» (ASPIS S.A.) (στο εξής η «Εταιρεία») σέβεται το ιδιωτικό απόρρητό σας και δεσμεύεται να προστατεύει τα δικά σας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό, έχει λάβει όλα τα κατάλληλα εκείνα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα που διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι απόλυτα ασφαλή και εμπιστευτικά.

Προς τούτο λοιπόν, και δεδομένου ότι η κύρια δραστηριότητα της «Εταιρείας» είναι η επεξεργασία φρούτων για την παραγωγή χυμών (αλλά και πουρέ και μειγμάτων χυμών), αλλά και η τυποποίηση και συσκευασία των φρούτων και των χυμών αυτών, καθώς επίσης και η παραγωγή μελάσσας φρούτων για ζωοτροφές, έχουμε συντάξει την παρούσα «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», ώστε να σας ενημερώνουμε σχετικά με τον τρόπο συλλογής, χρήσης και κοινοποίησης των πληροφοριών σας ως πελάτη, πιθανό πελάτη, χρήστη του ιστοτόπου μας. Η εταιρεία μας, σας ενημερώνει ότι, μόνο εάν το επιθυμείτε, είναι πιθανό να επεξεργαστεί τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία εσείς, μάς εμπιστεύεστε στο πλαίσιο της επαγγελματικής μας δραστηριότητας, σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία που ισχύει και τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) 2016/679 (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου της 27η Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων, έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων.

Η συλλογή, χρήση και κοινοποίηση των πληροφοριών σας, εκ μέρους μας, βασίζεται στη συγκατάθεσή σας και σε κάθε περίπτωση, όπως προβλέπεται από την εφαρμοστέα νομοθεσία. Στην παρούσα δήλωση ιδιωτικότητας περιγράφονται οι αρχές, βάσει των οποίων τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, συλλέγονται από εμάς ή παρέχονται από εσάς, στο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών μας, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας.

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες:

Ι. Η Εταιρεία μας

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ BIOMHXANIA XΥΜΩΝ - ΑΣΠΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κ. ΔΕΔΕΣ» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» (ASPIS S.A.), είναι υπεύθυνη για τα προσωπικά δεδομένα, που μάς γνωστοποιείτε. Όπου αναφέρονται οι όροι η «Εταιρεία», «σε εμάς», «δικό(-ά) μας» ή «εμείς», αναφέρονται αποκλειστικά στην εν λόγω εταιρεία. Η «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» είναι ο «Υπεύθυνος Επεξεργασίας» για τους σκοπούς της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η παρούσα Πολιτική ισχύει αναφορικά με τη λειτουργία της Εταιρείας και σε όλες τις μονάδες παραγωγής της.

Η παρούσα Πολιτική ισχύει για κάθε υπηρεσία ή λειτουργία που παρέχεται από εμάς και αναφέρεται στην Πολιτική ή παραπέμπει σε αυτή (στο εξής καλούμενες από κοινού οι «Υπηρεσίες» μας), για τον παρόντα διαδικτυακό τόπο, για κάθε τοποθεσία web ή εφαρμογή online, κάθε προωθητική ενέργεια της Εταιρείας online και offline, για πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας, είτε χρησιμοποιείται οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο ή άλλη συσκευή, καθώς και κατά την παροχή Υπηρεσιών μας, δίχως την χρήση των, κατά τα ανωτέρω, ηλεκτρονικών μέσων.

ΙI. Τι είναι τα Προσωπικά Δεδομένα; (Ορισμός):

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε και περιγράφει ένα άτομο, όπως: στοιχεία αναγνώρισης (ονοματεπώνυμο, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα, οικογενειακή κατάσταση κλπ.), φυσικά χαρακτηριστικά, εκπαίδευση, εργασία (προϋπηρεσία, εργασιακή συμπεριφορά κλπ), οικονομική κατάσταση (έσοδα, περιουσιακά στοιχεία, οικονομική συμπεριφορά), ενδιαφέροντα, δραστηριότητες, συνήθειες. Το άτομο (φυσικό πρόσωπο) στο οποίο αναφέρονται τα δεδομένα ονομάζεται υποκείμενο των δεδομένων. Στα δεδομένα αυτά, περιλαμβάνονται ασφαλώς και τα αναφερόμενα ως «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» ενός ατόμου, τα οποία αναφέρονται στη φυλετική ή εθνική του προέλευση, στα πολιτικά του φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές του πεποιθήσεις, στη συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην υγεία του, στην κοινωνική του πρόνοια, στην ερωτική του ζωή, τις ποινικές διώξεις και καταδίκες του, καθώς και στη συμμετοχή του σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων.

ΙΙΙ . Τρόποι συλλογής των πληροφοριών σας

Συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για εσάς κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας , ή όταν επισκέπτεστε την έδρα της εταιρίας μας στο Άργος ή τη μονάδα παραγωγής μας στο Ζερβοχώρι Ημαθίας ή όπου αλλού, αλλά και όταν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο μας ή όταν χρησιμοποιείτε τα τηλεφωνικά κέντρα μας ή τις εφαρμογές μας για κινητά. Επίσης, πληροφορίες που σας αφορούν συλλέγονται από εμάς:

Μέσω των cookies του browser που χρησιμοποιείτε κατά την πλοήγησή σας στον Ιστοχώρο μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε, να προωθήσουμε και να δρομολογήσουμε με ακρίβεια το αίτημά σας.

Όταν χρησιμοποιείτε τη φόρμα επικοινωνίας https://www.aspis.gr προκειμένου να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα μας, να κάνετε την παραγγελία σας, να υποβάλλετε αίτημα για την ανεύρεση εργασιακής θέσης ή να αναρτήσετε ένα σχόλιο.

ΙV. Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα; Ποιοι οι σκοποί συλλογής των;

Προβαίνουμε κάθε φορά, στη συλλογή των δεδομένων σας, μόνο όταν είναι απαραίτητο, ώστε να είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που μας ζητήσατε και με στόχο να βελτιώσουμε το επίπεδό τους. Ειδικότερα, συλλέγουμε δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

Τα προσωπικά δεδομένα σας επεξεργάζονται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό της εταιρίας μας, που αναγνωρίζει την υπευθυνότητα να εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα και προστασία των δεδομένων σας και τα επεξεργάζεται μοναδικά και αποκλειστικά για τους σκοπούς για τους οποίους παρέχονται.

Ως γενικός κανόνας, τα προσωπικά δεδομένα σας, μπορούν να τύχουν αντικείμενο επεξεργασίας με σκοπό την παροχή υπηρεσιών, ως ακολούθως:

Δεδομένα των όσων επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις (γραφεία διευθυντικής υποστήριξης, εγκαταστάσεις παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης προϊόντων της εταιρίας μας): Παρέχονται από τους επισκέπτες κατά την άφιξη στην είσοδο (πύλη) της έδρας και των εργοστασίων της εταιρίας μας.

Εταιρικές Προσφορές: Συλλέγουμε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα των εταιρικών πελατών μας και των πιθανών εταιρικών πελατών μας, τα οποία μας παρέχονται από τον υπεύθυνο επαφής του εταιρικού πελάτη που επικοινωνεί με εμάς (πχ, όνομα εταιρείας, όνομα υπεύθυνου επαφής, e-mail (εταιρείας ή ατόμου), τηλέφωνο και fax εταιρείας, κινητό τηλέφωνο υπεύθυνου επαφής). Τα δεδομένα αυτά καταγράφονται σε ηλεκτρονικά ή φυσικά αρχεία τα οποία τηρούνται, είναι προσβάσιμα και προστατεύονται έναντι μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σύμφωνα με τις Διαδικασίες Ποιότητας που εφαρμόζουμε.

Ενημερωτικές επιστολές/Επικοινωνίες προώθησης: Σας δίνουμε τη δυνατότητα να επιλέξετε να λαμβάνετε ενημερωτικές επιστολές και προωθητικό υλικό στο e-mail που μας έχετε δώσει αντιπροσωπεύοντας την εταιρεία σας ή ως φυσικό πρόσωπο.

Ανταπόκριση σε αιτήματα : Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για να απαντήσουμε σε αιτήματα/ερωτήσεις που κάνετε στην ιστοσελίδα μας ή στα εταιρικά μας e-mails.

Έρευνες ικανοποίησης πελατών : Επεξεργαζόμαστε δεδομένα, τα οποία μας παρέχετε για να συμμετάσχετε σε έρευνες. Έχετε την επιλογή να συμπληρώσετε όλα τα πεδία ή όχι των σχετικών ερωτηματολογίων που σας στέλνουμε.

Αξιολόγηση αιτήσεων για απασχόληση : Αξιολογούμε τις αιτήσεις εργασίας και τα βιογραφικά που λαμβάνουμε από υποψήφιους είτε ταχυδρομικά ή με e-mail ή μέσω της ιστοσελίδας μας για πιθανή συνεργασία με την εταιρία μας. Αποθηκεύουμε όλα τα βιογραφικά σε προστατευμένο ηλεκτρονικό αρχείο και η αξιολόγηση των αιτήσεων γίνεται μόνο από εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Διατηρούμε τα βιογραφικά των υποψηφίων στο αρχείο μας αυστηρά για 1 χρόνο και ακολούθως τα διαγράφουμε οριστικά. Μπορούμε να κρατήσουμε το βιογραφικό σας για μικρότερο διάστημα εάν το ζητήσετε.

V . Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε;

Ανάλογα με τον σκοπό της επίσκεψής σας και την υπηρεσία που επιθυμείτε να λάβετε μέσω του Ιστοχώρου μας, το είδος των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, θα περιλαμβάνει πληροφορίες, όπως: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό πινακίδας οχήματος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται επίσης, να χρειαστεί να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ιατρικά δεδομένα, ώστε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες ανάγκες σας (π.χ. τυχόν αλλεργίες).

Περαιτέρω, διατηρούμε το δικαίωμα να συλλέγουμε, να αποθηκεύουμε και να επεξεργαζόμαστε διαφορετικά είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπό σας και ειδικότερα: στοιχεία ταυτότητας Πελάτη, στοιχεία για την τιμολόγηση (π.χ. ΑΦΜ, αριθ. κάρτας πληρωμής). Οι πληροφορίες σχετικά με άτομα κάτω των 18 ετών περιορίζονται σε ονοματεπώνυμο, εθνικότητα και ημερομηνία γέννησης και μας παρέχονται μόνο από τον κηδεμόνα. Κατά την παροχή των υπηρεσιών μας είναι δυνατόν να δημιουργήσετε λογαριασμούς/ προφίλ, για τους οποίους ενδέχεται να σας ζητήσουμε να μας παρέχετε πληροφορίες, όπως π.χ. ονοματεπώνυμο, email.

Επιπλέον, η εταιρεία μας , διατηρεί το δικαίωμα, κατά την παραγγελία ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας, να ζητήσει από εσάς, πληροφορίες για την διεκπεραίωση της παραγγελίας σας.

VI . Χρόνος διατήρησης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η Εταιρεία μας «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα, μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε π.χ. εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης. Επιπλέον, ανάλογα με την ποσότητα, την φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και τους σκοπούς, για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε, προσδιορίζουμε το χρόνο της κατάλληλης περιόδου διατήρησης των δεδομένων.

VII . Πρόσβαση Τρίτων στα Προσωπικά Δεδομένα σας

Βασική αρχή μας, αποτελεί το γεγονός, ότι δεν θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους (εκτός απ’αυτά που αναφέρονται ακολούθως) για δικούς τους ανεξάρτητους επιχειρηματικούς σκοπούς ή σκοπούς εμπορικής προώθησης, χωρίς την συγκατάθεσή σας.

Με στόχο μας ωστόσο, την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς εσάς, παρέχουμε πρόσβαση των προσωπικών σας δεδομένων ή σε μέρος αυτών, στο αρμόδιο προσωπικό μας και δη στα ελάχιστα δυνατά μέλη αυτού (τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, τμήμα πληροφορικής, τμήμα εμπορικής προώθησης, νομικό τμήμα, ιατρικές υπηρεσίες, εφόσον κριθεί αναγκαίο), καθώς επίσης και στα ακόλουθα τρίτα μέρη:

Συνεργάτες που θα παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας : Στις περιπτώσεις που θα χρειαστεί τα προσωπικά δεδομένα σας να διατεθούν σε προμηθευτές και συνεργάτες μας, (π.χ. για υπηρεσίες μεταφοράς). Οι συνεργάτες μας βρίσκονται εντός κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και εντός τρίτων χωρών και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κοινοποίηση των δεδομένων. Από τους συνεργάτες μας δε αυτούς, απαιτούμε τη δέσμευσή τους, για την προστασία των δεδομένων που τους κοινοποιούνται.

Αρχές : όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Εφορία.

Τράπεζες : Διάθεση των απαραίτητων πληροφοριών των εργαζομένων μας για λόγους μισθοδοσίας.

Ασφαλιστικές εταιρείες : Διάθεση των απαραίτητων πληροφοριών των εργαζομένων μας για λόγους ασφαλιστικής κάλυψης τους. Συμφωνίες εμπιστευτικότητας και προστασίας προσωπικών δεδομένων θα δεσμεύουν τις ασφαλιστικές εταιρείες και την εταιρία μας.

Ορκωτοί Λογιστές : Διάθεση τυχόν προσωπικών δεδομένων για λόγους ελέγχου

Η εταιρία μας «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» δεν θα πουλήσει και δεν θα μεταφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτο μέρος, για χρήση από το μέρους τούτο, για λόγους απευθείας «Marketing»

Το προσωπικό της εταιρίας μας, θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σας για να επικοινωνεί μαζί σας για κάθε θέμα σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών της, για αλλαγές στις υπηρεσίες ή για ενημέρωση σας σχετικά με υπηρεσίες ή με προωθητικές ενέργειες. Τα δεδομένα αυτά θα χρησιμοποιούνται μέχρι να μας ειδοποιήσετε, ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε τις ενημερώσεις αυτές ή μέχρι να θεωρήσουμε ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να συνεχίζουμε να τα διατηρούμε, οτιδήποτε από αυτά είναι πιο σύντομο.

VIII . Τα δικαιώματά σας

Με σεβασμό στα δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής σας ζωής, τα δικαιώματά σας για τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων σας έχουν ως εξής:

 • Δικαίωμα στην ενημέρωση : έχετε δικαίωμα να λαμβάνετε σαφείς, διαφανείς και εύληπτες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και όσον αφορά τα δικαιώματά σας αυτά καθαυτά.
 • Δικαίωμα πρόσβασης - επικοινωνίας του υποκειμένου με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας : Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε σχετικά με εσάς, υπό την επιφύλαξη ορισμένων εκ του Νόμου περιορισμών, καθώς και δικαίωμα επικοινωνίας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται κατωτέρω.
 • Δικαίωμα ανάκλησης της συγκατάθεσης : σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας από εμάς, όταν η εν λόγω επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεσή σας και όχι σε επεξεργασία επιβαλλόμενη από το Νόμο.
 • Δικαίωμα διόρθωσης δεδομένων : Στην περίπτωση εσφαλμένων ή/ και μη επίκαιρων δεδομένων ή /και μη πλήρως συμπληρωμένων, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών δεδομένων.
 • Δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων από τα αρχεία μας : Σε κάποιες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων σας, με την επιφύλαξη ύπαρξης νομικών ή βάσιμων λόγων για τη διατήρησή τους.
 • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων : Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας, στις κάτωθι περιγραφόμενες περιπτώσεις και συγκεκριμένα όταν: i) η ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων αμφισβητείται από το υποκείμενο των δεδομένων (δηλαδή, από εσάς) για μια χρονική περίοδο που επιτρέπει στον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων να επαληθεύσει την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων, ii) η επεξεργασία είναι παράνομη και το υποκείμενο των δεδομένων (δηλαδή, εσείς) αντιτίθεται στη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων και ζητάει αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους, iii) ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά απαιτούνται από το υποκείμενο των δεδομένων για την θεμελίωση, την άσκηση ή την υποστήριξη νομικών αξιώσεων, iv) το υποκείμενο των δεδομένων (δηλαδή, εσείς) έχει αντιρρήσεις στην επεξεργασία για όσο καιρό αναμένεται η επαλήθευση του, κατά πόσον, οι νόμιμοι λόγοι του Υπεύθυνου Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων υπερισχύουν αυτών του υποκειμένου των δεδομένων.

Σημειώστε, ότι εφ’ όσον μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, τα αποθηκεύουμε αλλά δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, ούτε να τα επεξεργαστούμε περαιτέρω.

 • Δικαίωμα εναντίωσης με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων : Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην λήψη κοινοποιήσεων άμεσης εμπορικής προώθησης, καθώς και για όταν η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βασίζετε σε έννομο συμφέρον μας και διατηρείτε λόγους να επιθυμείτε να εναντιωθείτε στην εν λόγω επεξεργασία, καθώς θεωρείτε, ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας.
 • Δικαίωμα στη φορητότητα : Έχετε το δικαίωμα αντιγραφής ή μετακίνησης δεδομένων από τη βάση δεδομένων μας σε άλλη, όταν εσείς μας έχετε παράσχει τα δεδομένα, παρέχοντας ταυτόχρονα, τη συγκατάθεσή σας ή όταν η επεξεργασία βασίζεται σε κάποια σύμβαση και η εν λόγω επεξεργασία πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα.

Για τον χειρισμό των αιτημάτων σας σύμφωνα με τα ανωτέρω, ενδέχεται να ζητήσουμε επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

ΙΧ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για οποιαδήποτε απορία, ερώτηση ή προβληματισμό, απευθυνθείτε στην εταιρεία μας μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση https://www. aspis . gr ή αποστείλετε επιστολή στην κάτωθι διεύθυνση:

Υπεύθυνος Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ονοματεπώνυμο ή Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΥΜΩΝ Κ.ΔΕΔΕΣ «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.»

Διεύθυνση: 4ο Χλμ. Επαρχ. Οδού Άργους-Κορίνθου

τηλ.: 2751 0 28000,

e-mail.: hr@aspis.gr

Με σκοπό την διαρκή βελτίωση της προστασίας και ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων κατά τη συλλογή και επεξεργασία από την Εταιρεία μας, η παρούσα Πολιτική δύναται αναθεωρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ημερομηνία τελευταίας αναθεώρησης: 3.08.2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Οι παρακάτω παράγραφοι παραθέτουν μια επισκόπηση της πολιτικής διατήρησης δεδομένων της εταιρίας «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.» (Aspis S.A.), που στο εξής θα αναφέρεται ως «η εταιρεία».

1. Επισκόπηση

Η πολιτική διατήρησης είναι σημαντική προκειμένου να διασφαλίζει, ότι οι οδηγίες της εταιρείας σχετικά με την διατήρηση των δεδομένων εφαρμόζονται με συνέπεια σε όλη την εταιρεία.

2. Πεδίο Εφαρμογής

Το πεδίο εφαρμογής της παρούσας πολιτικής καλύπτει όλα τα δεδομένα της εταιρείας που είναι αποθηκευμένα σε συστήματα και μέσα, που ανήκουν στην εταιρία, που μισθώνει η εταιρία ή που παρέχει η εταιρία με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

Παρακαλούμε σημειώσατε, ότι η ανάγκη για τη διατήρηση ορισμένων πληροφοριών ενδέχεται να επιβάλλεται από την ισχύουσα τοπική νομοθεσία ή/και από ρυθμίσεις και κανονισμούς που ισχύουν για το συγκεκριμένο κλάδο, στον οποίο δραστηριοποιείται η εταιρία και τελεί σε συμμόρφωση με τον ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων.

3. Πολιτική

3.1 Αρχές διατήρησης

Η Εταιρεία διατηρεί προσωπικά δεδομένα σε ταυτοποιήσιμη μορφή, μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο, όπως προσδιορίζεται από τους σκοπούς της επεξεργασίας, για τους οποίους συλλέγονται δεδομένα.

Η Εταιρεία δεν πρέπει να διατηρεί προσωπικά δεδομένα για διάστημα περισσότερο από ό,τι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση των διαπιστωθέντων νόμιμων επιχειρηματικών σκοπών ή από όσο διάστημα απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Εταιρεία καθιερώνει μια περίοδο διατήρησης προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς ως μέρος του αρχείου δραστηριοτήτων επεξεργασίας.

Η Εταιρεία πρέπει να αιτιολογεί τις προϋποθέσεις και λόγους διατήρησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για περιόδους μεγαλύτερες από τη μέγιστη περίοδο διατήρησης που επιβάλλεται σύμφωνα με τις επιχειρηματικές και κανονιστικές απαιτήσεις, εφ’όσον απαιτείται.

Ορισμένα δεδομένα πρέπει να διατηρηθούν προκειμένου να προστατευθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, να διατηρηθούν αποδεικτικά στοιχεία και γενικά να διασφαλίζεται η συμμόρφωση με καλές επιχειρηματικές πρακτικές. Ορισμένοι λόγοι για τη διατήρηση δεδομένων περιλαμβάνουν:

Δικαστικές διαφορές

Διερεύνηση ατυχημάτων

Διερεύνηση περιστατικών ασφαλείας

Κανονιστικές απαιτήσεις

Διαφύλαξη της πνευματικής ιδιοκτησίας

3.2 Προϋποθέσεις διατήρησης

Η ενότητα αυτή ορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη διατήρηση των διαφόρων τύπων δεδομένων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Τύπος Αρχείου/Δεδομένων - Χρόνος Διατήρησης

 • Επισκέπτης του Διαδικτυακού Τόπου / Πελάτης / Υποψήφιος Πελάτης

Έως 12 μήνες , αντίστοιχα: από την επίσκεψη στον διαδικτυακό τόπο, εκτός, εάν εκ του νόμου ή εξ άλλων συγκεκριμένων νομίμων λόγων απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος τήρησης των δεδομένων.

 • Έγγραφα υποψηφιότητας του επιτυχόντος υποψηφίου, όπως αιτήσεις για εργασία, βιογραφικό σημείωμα, αποτελέσματα τεστ, συστάσεις, αρχεία συνεντεύξεων

Έως 20 έτη από το πέρας της εργασιακής σχέσης

 • Φωτογραφίες / Βίντεο

Καθ’όλη τη διάρκεια της εργασιακής ή συμβατικής σχέσης , στο πλαίσιο της οποίας έχουν ληφθεί οι φωτογραφίες / βίντεο. Εάν υπάρχει ειδική συναίνεση/συγκατάθεση ή ειδικός σκοπός, θα τηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τον σκοπό ή τη συναίνεση/συγκατάθεση που έχει χορηγηθεί.

 • Κατάλογος συμμετεχόντων, μη εργαζομένων, σε εκδηλώσεις ή/και δραστηριότητες εκτός εργασίας

Για τη διάρκεια της οργάνωσης της εκδήλωσης ή της δραστηριότητας και έως 3 μήνες μετά το πέρας αυτής . Εάν υπάρχει ειδική συναίνεση/συγκατάθεση ή ειδικός σκοπός, θα τηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τον σκοπό ή τη συναίνεση/συγκατάθεση που έχει χορηγηθεί.

 • Κατάλογος Εισερχομένων (μη εργαζόμενων)

Έως 3 μήνες , εκτός εάν τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν χορηγήσει ειδική συναίνεση για ειδικούς σκοπούς, που επιτρέπει την τήρηση των δεδομένων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 • Συμβάσεις

Έως 20 έτη από το πέρας της συμβατικής σχέσης.

 • Ηλεκτρονικά μηνύματα και επιστολές

Έως 20 έτη .

 • Παραγγελίες / Πίνακας Εργασιών / Έγγραφα Προμήθειας

Έως 20 έτη από το πέρας της συμβατικής σχέσης, με την οποία συνδέονται.

ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

1.1 Προκειμένου να επεξεργαστούμε την αίτησή σας για εργασία, η «AΣΠΙΣ Α.Ε.» θα συλλέξει, χρησιμοποιήσει ή/και κοινοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα που παρέχετε προς την Εταιρεία, είτε εντύπως μέσω συμπλήρωσης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είτε ηλεκτρονικώς, ιδίως μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης εργασίας στην εταιρική ιστοσελίδα και το βιογραφικό σας σημείωμα, καθώς και άλλα σχετικά έγγραφα και δεδομένα σας, που παρέχονται στην Εταιρεία από τρίτους φορείς αναζήτησης εργασίας ή ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας, κατά περίπτωση.

1.2 Η παρούσα Ενημέρωση στοχεύει να σας παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πώς η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθώς και σχετικά με τα δικαιώματα που έχετε ως υποκείμενα των δεδομένων.

2. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

2.1 Στην παρούσα Δήλωση, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ Α.Ε.», που εδρεύει στο Άργος , επί του 4ου χλμ Επαρχιακής Οδού «Άργους Κορίνθου» (τ.κ. 23100) , καλείται ως η «Εταιρεία» ή/και «Εμείς» ή/και η «ΑΣΠΙΣ Α.Ε». Η Εταιρεία αποτελεί τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας κατά την έννοια του νόμου και οι σκοποί καθώς και ο τρόπος με τον οποίον τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται, χρησιμοποιούνται και/ή ενδεχομένως κοινοποιούνται σε τρίτους από την Εταιρεία διευκρινίζονται στην παρούσα Δήλωση Ενημέρωσης.

3. ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

3.1 Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την διερεύνηση της δυνατότητας πρόσληψης από την Εταιρεία.

4. ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

4.1 Τα είδη των προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε, όσον αφορά στους υποψηφίους μας, καθορίζονται από την ισχύουσα νομοθεσία και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο (σταθερό ή/και κινητό), ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (email), ταχυδρομική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, εργασιακή εμπειρία και προηγούμενη απασχόληση, εκπαίδευση και δεξιότητες (π.χ. ξένες γλώσσες) καθώς και οποιοδήποτε άλλο δεδομένο συμπεριλαμβάνεται στο βιογραφικό σας ή/και την συνοδευτική επιστολή σας προς την Εταιρεία.

4.2 Σε περίπτωση που προσκληθείτε για συνέντευξη, ενδέχεται, επιπλέον, να συλλέξουμε και κάποια άλλα προσωπικά δεδομένα, εφόσον αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για την αξιολόγηση της καταλληλότητας σας για συγκεκριμένες θέσεις. Ενδέχεται, επιπλέον, να διατηρήσουμε τις πληροφορίες που λάβαμε από τα πρόσωπα που σας πήραν συνέντευξη.

4.3 Δεδομένα που ενδεχομένως έχουν παρασχεθεί από εσάς στην Εταιρεία σχετικά με άλλα πρόσωπα (π.χ. συνεργάτες σας, εξαρτώμενα πρόσωπα κτλ.) θα τύχουν επεξεργασίας από εμάς σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Δήλωσης. Είστε υπεύθυνοι σχετικά με την ακρίβεια αυτών των δεδομένων και πληροφοριών και πρέπει επίσης εσείς να διασφαλίσετε, ότι τα ανωτέρω υποκείμενα είναι ενήμερα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που έχουν παρασχεθεί από εσάς καθώς και με τον τρόπο που θα τύχουν αυτά επεξεργασίας από την Εταιρεία.

5. ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

5.1 Θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να αποφασίσουμε για την καταλληλόλητά σας να εργαστείτε για τη θέση για την οποία αιτηθήκατε, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης και κατάταξης των δεξιοτήτων και της εμπειρίας σας, καθώς και προκειμένου να σας κρατούμε ενήμερους για την πρόοδό σας.

5.2 Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην εν λόγω επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, επικοινωνώντας μαζί μας στην διεύθυνση email: hr@aspis.gr . Εάν η αίτησή σας εγκριθεί, θα χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς διαχείρισης προσωπικού, αλλά και στο πλαίσιο των απαιτούμενων ελέγχων ιδίως για την επιβεβαίωση των στοιχείων σας και του ιστορικού σας.

5.3 Η Εταιρεία δύναται να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας δεδομένα και για λόγους εσωτερικής λειτουργικής και μηχανογραφικής εξυπηρέτησης ή για στατιστικούς και ιστορικούς λόγους.

6. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

6.1 Τα προσωπικά σας δεδομένα θα γίνονται διαθέσιμα μόνο στους αρμοδίως εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους της Εταιρείας, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

6.2 Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας μας ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας, σε προμηθευτές που μας παρέχουν υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα σε παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, για σκοπούς ανάπτυξης συστημάτων και τεχνικής υποστήριξης. Απαγορεύουμε στους εν λόγω αποδέκτες, να κάνουν χρήση των ανωτέρω πληροφοριών ή να τις κοινοποιήσουν για οιονδήποτε άλλον σκοπό, εκτός από την παροχή υπηρεσιών για λογαριασμό μας.

6.3 Κατ’ εξαίρεση μπορεί να γνωστοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των αρμόδιων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών μόνο εφόσον υφίσταται εκ του νόμου σχετική υποχρέωση προς αυτό ή υποχρεωθούμε δυνάμει απόφασης/παραγγελίας δικαστικής, ρυθμιστικής ή δημόσιας αρχής.

7. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

7.1 Θα τηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για εκείνο το χρονικό διάστημα που είναι απολύτως αναγκαίο για την επίτευξη του σκοπού συλλογής τους, αλλά και σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, εκτός εάν απαιτείται μεγαλύτερο διάστημα διατήρησης αυτών για την εκπλήρωση των νομικών ή συμβατικών υποχρεώσεών μας ή για την δημιουργία, την άσκηση ή την υπεράσπιση τυχόν νομικών απαιτήσεων. Όπου τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι απαραίτητα για τους παραπάνω σκοπούς, θα καταστρέφονται με ασφάλεια από την Εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων σας, προβλέπεται στην «Πολιτική Διατήρησης» προσωπικών δεδομένων που έχει υιοθετήσει η εταιρία.

7.2 Εάν αποδεχτείτε μια πρόταση συνεργασίας μαζί μας, τα προσωπικά δεδομένα που έχουν συλλεχθεί πριν την πρόσληψή σας, θα αποτελέσουν μέρος του προσωπικού σας αρχείου σε εμάς και θα διατηρηθούν καθ’όλη την διάρκεια απασχόλησής σας στην Εταιρεία καθώς και για κάποια επιπλέον έτη μετά την λήξη της μεταξύ μας συνεργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην «Πολιτική Διατήρησης» προσωπικών δεδομένων που έχει υιοθετήσει η εταιρία.

8. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

8.1 Με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, δηλαδή κατόπιν αιτήματός σας να ενημερωθείτε για το κατά πόσο ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες επ’ αυτού. Μπορείτε και πρέπει να τροποποιήσετε τα τηρούμενα από εμάς προσωπικά δεδομένα, σε περίπτωση που μεταβληθούν τα προσόντα σας ή/και οι ιδιαίτερες συνθήκες. Επίσης, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, έχετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα στην φορητότητα των δεδομένων σας και το δικαίωμα εναντίωσης της επεξεργασίας.

8.2 Μπορείτε τέλος να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Γραφεία: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, Fax: +30-210 6475628). Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, ο υποψήφιος εργαζόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr => Τα δικαιώματά μου => Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

8.3 Μπορείτε να ασκήσετε τα ως άνω δικαιώματά σας επικοινωνώντας μαζί μας στην διεύθυνση email: hr@aspis.gr

8.4 Εάν ένα τέτοιο αίτημά σας έχει ως αποτέλεσμα την αθέτηση των υποχρεώσεων που πηγάζουν από τους νόμους, κανονισμούς ή τους κώδικες ορθής πρακτικής της Εταιρείας ή σε περίπτωση που η διάθεση των πληροφοριών θα είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων άλλου ατόμου, ενδεχομένως να μην μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορείτε να ζητήσετε τον περιορισμό της χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων για περαιτέρω επεξεργασία.

9. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

9.1 Εφαρμόζουμε τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για να προστατέψουμε την ακεραιότητα και την ασφάλεια όλων των πληροφοριών μας, συμπεριλαμβανομένων και των προσωπικών δεδομένων που τηρούμε.

10. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO)

10.1 Η Εταιρεία έχει αναθέσει στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) την επίβλεψη της συμμόρφωσης της Εταιρείας με την νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με τον οποίον μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση hr@aspis.gr σε περίπτωση τυχόν ερωτήσεων ή αποριών σχετικά με την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή εάν επιθυμείτε να ασκήσετε ένα από τα δικαιώματα που έχετε ως υποκείμενο των δεδομένων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Πολιτική προσωπικών δεδομένων

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο